WordPress – Zakelijk gebruik

logo plugin ideal wordpress

WordPress. We kennen het natuurlijk allemaal. Sommige mensen luchten er hun hart in hun persoonlijke blog. Andere mensen, zoals ik, gebruiken dit medium om over diverse onderwerpen met betrekking tot online marketing te berichten. Maar ook qua zakelijk gebruik heeft WordPress grote stappen gezet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als simpel CMS om een weblog mee te maken. Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer bedrijven voor verschillende doeleinden ingezet.

Met WordPress kun je dus als bedrijf eenvoudig een mooie pagina maken, zonder dat je uitgebreide kennis hoeft te hebben wat betreft het bouwen van een website. Regelmatig komt WordPress met verschillende updates die de gebruiksvriendelijk verbeteren en de mogelijkheden uitbreiden. Hieronder enkele voorbeelden van het gebruik van WordPress:

  • Het is gemakkelijk te gebruiken
  • Qua lay-out veel mogelijkheden
  • De website is werkelijk jouw bezit
  • Eenvoudig content delen en conversaties opstarten
  • Het kan uitstekend worden geïntegreerd met het oog op andere diensten

Daarnaast is het door de vele plug-ins mogelijk om bijvoorbeeld een mooie en functionele webshop te creëren. Dit is voor kleinere onderneming, denk aan start-ups, een uitstekende oplossing om voor zeer weinig geld een uitstekende webshop te bouwen.

Uiteindelijk is deze blog te klein om alle mogelijkheden van WordPress te beschrijven, maar ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb geschetst over het platform. Zoek in Google naar de vele voorbeelden van site die ermee gebouwd zijn en sta versteld van de mogelijkheden.

Bronnen:

http://www.frankwatching.com/archive/tag/wordpress/

http://www.wplounge.nl/wat-is-wordpress/

http://www.frankwatching.com/archive/2013/12/13/wordpress-3-8-is-uit-wat-is-er-nieuw/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s