SlideShare – Zakelijk gebruik

slideshare

SlideShare is een website waarop je jouw presentaties kunt delen met de rest van de wereld. Enige tijd geleden heeft SlideShare bekendgemaakt dat er meer dan 10 miljoen presentatie online staan. Waarschijnlijk staan hier voldoende presentaties op die ook voor jou interessant kunnen zijn. Lees snel verder wat SlideShare allemaal te bieden heeft.

Zoek je een presentatie over economische trends? Check SlideShare. Zoek je een presentatie over de verkiezingsstrijd in de U.S. of A? Check SlideShare. Wil je een fantastische spreekbeurt maken over langoorkonijnen in Zuid-Oost Tibor? Je raadt het al, check SlideShare.

Oké. Misschien is dat laatste enigszins overdreven, maar op Slideshare is enorm veel te vinden. Ga alleen al maar na: SlideShare wordt maandelijks door zestig miljoen mensen bezocht, zij vragen samen 130 miljoen pagina’s op. Dit geeft aan hoe enorm veel content er beschikbaar is op deze site.

Hoe kan ik dit dan zakelijk inzetten?

Als bedrijf maak je regelmatig een presentatie voor klanten of je doelgroep. Door het gebruik van Deze presentaties zijn over het algemeen redelijk lang, en wordt er ontzettend veel informatie verteld. Vrijwel altijd teveel om bij te houden, maar ook is het niet haalbaar om alle belangrijke informatie te noteren. SlideShare is een echte uitkomst. Je kunt als bedrijf voor of na het houden van de presentatie de diavoorstelling plaatsen op SlideShare. Vervolgens kun je deze delen met anderen of op je eigen website zetten. Natuurlijk kun je hem ook op je blog of social media plaatsen, waardoor de kans wordt vergroot dat meer bezoekers je presentatie bekijken. Vervolgens kunnen anderen erop reageren of een waardering geven.

Vaak wil publiek de presentatie later nog terugkijken, omdat er gewoonweg teveel informatie in een relatief korte tijd is verteld. Op deze manier kan de presentatie in eigen tijd makkelijk en snel worden verkregen. Bovendien maakt SlideShare het mogelijk om eenvoudig presentaties van andere bedrijven te kijken. Misschien wel van je concurrent of gewoon om een mooi voorbeeld te hebben voor je eigen presentatie.

Kortom, SlideShare zal geen wereld van verschil gaan maken voor uw bedrijf. Maar toch heeft SlideShare genoeg potentie om zakelijk te worden ingezet.

Bronnen:

http://www.marketingfacts.nl/topic/slideshare

http://www.frankwatching.com/archive/2014/04/01/time-een-dijk-van-een-powerpoint-presentatie/

http://www.frankwatching.com/archive/2013/07/19/benut-de-zomerperiode-tips-voor-social-media-gebruik-infographic/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s