Canhav – Zakelijk gebruik

safe_image

Vandaag de dag speelt ruilhandel een steeds grotere rol. De economie trekt zogenaamd aan, maar erg hard merken we dit allemaal nog niet in de portemonnee. En wie wil nou betalen voor iets als er ook een andere oplossing is? Lees snel verder om erachter te komen wat deze verrassende oplossing inhoudt.

Stel je het volgende verhaal voor. Jij bent als monteur installatietechniek bedreven in het aansluiten van badkamers en alles wat er bij komt kijken (vergeef me als ik nu allerlei termen verkeerd gebruik, mijn technische vakkennis is op een schaal van 1 op 10 te beschrijven met -4) en je bent daarmee druk in de weer. Je hebt echter een vrij grote tuin en geen tijd om deze bij te houden. Geld wil je er niet ook niet aan besteden.

Dit is waar Canhav op het toneel verschijnt. Via dit platform bied je jouw diensten aan in ruil voor het bijhouden van de tuin. Nu blijkt dat iemand twee straten verderop zijn badkamer aangesloten dient te worden. En je raad het al, hij is een hovenier.

Nu is dit voorbeeld natuurlijk  wel heel toevallig, maar wel heel treffend om Canhav te omschrijven. Canhav is dus een website waar door middel van ruilhandel economische transacties kunnen plaatsvinden. De oprichters geven aan dat het niet de bedoeling is om geld volledig te vallen en overgaan op alleen ruilhandel, maar zij geven wel aan geld in sommige gevallen als een belemmering te zien. Canhav wilt de mogelijkheid bieden waarbij het mogelijk is een economie te creëren waar zowel economisch verkeer door middel van geld als door ruilhandel het betaalmiddel is.

Het onderscheidend vermogen van Canhav ten opzichte van andere barter websites is dat Canhav zich volledig richt op 1-op-1 matching. Dit betekent dat de onderlinge partijen zelf de waarde bepalen en dat er dus niet met een barter-valuta gewerkt wordt.

Via de website kun je je aanmelden en jouw kwaliteiten online zetten. Vervolgens kun je andere ondernemers zoeken die jou iets te bieden hebben. Je kunt ze vervolgens een bericht sturen en de verdere onderhandelingen regel je zelf. Je kunt Canhav dus vooral zien als een bemiddelaar, de rest regel je zelf. Vooral voor de zelfstandige ondernemer kan Canhav dus een goede zakelijke oplossing bieden!

Bronnen:

http://www.livewire.nl/nl/kandidaten/canhav

http://www.ikwordzzper.nl/nieuws/ruilen-of-barteren-2-0-voor-zzp-ers-met-canhav

http://www.frankwatching.com/gespot/canhav-2/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s