Path- Zakelijk Gebruik

Wat is nu eigenlijk het doel van alle social media platforms die we tegenwoordig in overvloed tot onze beschikking hebben? Overal het algemeen is dat het delen van je foto’s, verhalen en ervaringen. Maar we lijken ondanks alle waarschuwingen nog steeds enigszins naïef te reageren op de waarschuwingen over privacy. Niemand weet namelijk precies wie er nu naar jouw leuke vakantiefoto’s aan het kijken is. Path houdt hier wel rekening mee. Lees snel verder hoe dit werkt.

Path is een social media platform dat is opgericht in 2010 en nu dus al even up en running is. Privacy is één van de belangrijkste kernwaarden van de onderneming. Elke account staat namelijk uit zichzelf ingesteld op privé en er is een maximaal vriendenaantal van 150.

De naam ‘Path’ is gekozen vanwege zijn betekenis. Je laat namelijk aan je echte vrienden, familie en kennissen zien welk ‘pad’ jij aflegt in het leven. De app is te downloaden in alle verschillende app-stores en kenmerkt zich door de integratie met zowel Facebook, Twitter als Foursquare. Hierdoor kun je alle elementen uit deze platforms binden en in een veilige privésfeer delen met je eigen Path-community.

Op dit moment heeft Path nog geen duidelijk voordeel voor bedrijven. Sterker nog, het is zelfs niet mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Dit heeft alles te maken met de privésfeer die het platform wil creëren voor haar gebruikers. Het is wel mogelijk voor gebruikers om in te checken op verschillende locaties, net zoals dit mogelijk is op Foursquare. Er is in mijn ogen wel degelijk potentie voor het bedrijfsleven, echter zal het door het beleid dat door de platform wordt gevoerd moeilijk worden om daadwerkelijk als bedrijf een rol te kunnen spelen. Ook is er op dit moment geen mogelijkheid om te adverteren op de website.

Bronnen:

https://path.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Path_(social_network)

http://www.bright.nl/app-van-de-week-path-30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s